Nasz Zespół

Dr Katarzyna Nowak

Lekarz internista z ponad 20 letnim doświadczeniem, Certyfikowany lekarz Naprotechnologii, Certyfikowany konsultant Oxford Biomedical Technologies, Doradca klubu Vive Tauron Kielce w zakresie żywienia, Dyrektor ds. medycznych Centrum Medycznego Omega. Od wielu lat zajmuje się rozpoznawaniem i leczeniem nadwrażliwości pokarmowych oraz wpływem żywienia na ludzki organizm. Współpracuje z: Stanford University of California, USA, Creighton University, Nebraska, USA, ISO-LAB sp. z o.o., Warszawa, Centrum Medycznych Omega, Kielce.

Specjalista dietetyk mgr Daria Sych

Ukończyła studia magisterskie na kierunku Dietetyka na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Prowadziła Studenckie Koło Naukowe Dietetyków, w ramach którego zajmowała się głównie edukacją żywieniową i zdrowotną różnych grup, zwłaszcza dzieci i młodzieży, kobiet w ciąży i karmiących, osób starszych oraz poradnictwem w różnorodnych jednostkach chorobowych. Ukończyła także specjalistyczny kurs leczenia żywieniowego w Polskim Towarzystwie Żywienia Do- i Pozajelitowego. Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Zdecydowała się wrócić do rodzinnych Kielc i rozpocząć pracę w poradni medycyny żywienia. Za swój cel zawodowy stawia profesjonalizm – pacjentowi można pomóc tylko wówczas, gdy współpraca z nim będzie nacechowana zaangażowaniem i wymaganiem od siebie jak najwięcej. W tym celu nieustannie poszerza swoją wiedzę na konferencjach i szkoleniach oraz dzięki lekturze specjalistycznej prasy. Uważa, że nie da się być profesjonalnym dietetykiem bez umiejętności gotowania, więc sporo czasu spędza w kuchni.

Specjalista dietetyk mgr Magdalena Pietraszkiewicz

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz magister biologii. Pracę dyplomową poświęciła zagadnieniu żywienia w alergiach i nietolerancjach pokarmowych. Doktorantka na Wydziale Lekarskim i Nauk o Zdrowiu UJK w Kielcach. Współpracuje z wydawnictwem Musqo. Certyfikowany Konsultant Programu LEAP®. Nieustannie pogłębia wiedzę z zakresu dietetyki, opartej o najnowsze badania, uczestnicząc w konferencjach naukowych i szkoleniach oraz dzięki lekturze specjalistycznej literatury. Dietetyk z zamiłowaniem do gotowania i eksperymentowania w kuchni. Zwolenniczka prostych i praktycznych rozwiązań wspomagających wykształcenie zdrowych nawyków żywieniowych, modyfikujących codzienną dietę, a w rezultacie prowadzących do poprawy zdrowia i jakość życia.